UŞAK / MERKEZ - Eşe ve Halil Erdoğdu İlkokulu

Mrt

Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleşen deprem tatbikatını okulumuzda da gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin depreme ne kadar hazırlıklı olup olmadığı test edildi.

Eşe ve Halil İlkokulunda 06.03.2024 Çarşamba günü okulumuzun Afet ve Hazırlık kulübü çalışmaları kapsamında yapılan tatbikata, okul müdürümüz Yılmaz GÜLEN, müdür yardımcımız Canan ÖZDEMİR ve programı hazırlayan 3/C Sınıf öğretmenimiz İsmail ERTUĞRUL, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Senaryo gereği öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz deprem sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapacakları konularında bilgilendirildi. Deprem tatbikatının başarılı geçmesinin ardından okul bahçesinde toplanan öğrencilere konuşma yapan 3/C Sınıf öğretmenimiz İsmail ERTUĞRUL , tatbikatın genel amacının olası depremlere karşı öğrencilerimizin bilgilendirilmesi olduğunu, bu tür tatbikatların olası depremler de can kaybının önüne geçebileceği ve depremden korunmanın bir "Afet Bilinci" olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, deprem sırasında ve sonrasın da panik yapmamanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan İsmail ERTUĞRUL, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tatbikata verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyorum, şeklinde konuştu.

E-TWİNNİNG KAPSAMINDA SU OKURYAZARLIĞI ETKİSİ  PROJESİ

E-Twinning Kapsamında Su Okuryazarlığı Etkisi Projesini okulumuzda

Canan Özdemir,Fatma Karslı,Ayşe Armağan Karapınar adlı öğretmenlerimiz yürütmektedir.

Kas

Okulumuz 2/B sınıfı öğrencisi Y.E.G. BİLSEM adına katılmış olduğu "Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında" kendi yaş grubunda  dünya 1.si oldu. Başarısından dolayı Valimiz Sayın Dr. Turan ERGÜN ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil YÜCEL tarafından ödüllendirildi. Öğrencimizi ve Sınıf Öğretmeni Mehtap ÖZYURT'u tebrik ederiz. BİLSEM yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Kas

Valimiz Sayın Dr.Turan ERGÜN ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil YÜCEL beraberindeki misafirlerle birlikte okulumuzu ziyaret ettiler. Cumhuriyetimizin 100.Yılı kutlamaları kapsamında  okulumuzda yapılan hazırlıklara katılarak, öğrencilerimizle birlikte sınıf süsleme çalışmalarına katıldılar. Kendilerine teşekkür ederiz.

Ekm

Akran zorbalığı konusunda Önleyici rehberlik kapsamında Sınıflarda bilgilendirici Rehberlik çalışmamız başladı.

Haz

Uşak Belediyesi ve TAP Derneği iş birliği ile düzenlenen atık pil toplama kampanyasında okulumuz İlde 2. olmuştur. Bu kapsamda okulumuzda en çok pil toplayan öğrencilerimize toplamda 5 bisiklet, 5 scooter ödül olarak verilmiştir.

Haz

Okul takımımız Çetin Ceviz Futbol Turnuvasında 3. olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Haz

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlemiş olduğu "Temiz Bir Dünya İçin Denizlerimizi Temiz Tutalım" temasıyla düzenlemiş olduğu resim yarışmasında 2/C sınıfı öğrencimiz Hatice Buse KUZUBAŞI üçüncülük ödülü almıştır. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Haz

Okulumuzda düzenlenen 3. ve 4.sınıflar arası futbol turnuvasında, 4/B sınıfı turnuvayı birinci olarak tamamlamıştır. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

Proje kapsamında velilere İl Emniyet Müdürlüğü eğitmenleri tarafından eğitim verildi.

May

Okulumuz 1/B sınıfı öğrencilerinden Gökçen ŞENGÜL, "Verem" konulu resim yarışmasında Jüri Özel Ödülüne layık görülerek plaket ve para ödülü ile ödüllendirildi. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Programın hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz 4-C sınıfı öğrencilerinden Kerem ERTAŞ, Educat Robotics tarafından düzenlenen 2023 KoduHUBCup turnuvasında Türkiye 3. sü olarak "GENÇ MUCİTLER ÖDÜLÜ" almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ock

3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında zeka oyunları turnuvası düzenlendi. Turnuva 5 kategoride yapıldı. Turnuvayı Zeka oyunları uygulayıcısı olan Rehber öğretmenimiz yönetti. Turnuva sonucunda 5 öğrenci il turnuvasına katılmayı hak etti.

Ock

Okulumuz Rehberlik Öğretmeni tarafından  okulumuzda Halk Eğitim Kanalıyla ekim ayında açılan Aile eğitimi kursu tamamlandı.

Değerli zamanlarını ayırıp kursa katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyoruz.